Galatasaray boekt zevende zege op rij en grootste van seizoen

Erik van Dam03 jan 2012, 22:06
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2012, 22:06

Op Galatasaray staat de laatste weken geen maat meer. Cim Bom begon eind oktober aan een knappe reeks zonder nederlagen, die dinsdagavond ook in stand werd gehouden. Op eigen veld rekende de nummer één van Turkije keurig af met Istanbul Büyüksehir, dat met 4-1 klop kreeg. Galatasarays voorsprong op naaste belager Fenerbahçe wordt zodoende uitgebreid tot zes punten.

Voor Galatasaray kwam de korte winterstop van anderhalve week niet eens zo gelegen, gezien de reeks overwinningen die het aan het neerzetten was. Tegen Istanbul BB toonde de club echter aan de focus erin te hebben gehouden. Al na zeven minuten profiteerde Emre Çolak van voorbereidend werk van Milan Baros; de jonge middenvelder maakte zijn eerste doelpunt sinds mei 2010 en verschafte Galatasaray zo de voorsprong.

Het antwoord van Büyüksehir liet niet lang op zich wachten; Edin Visca zorgde na een pass van Pierre Webò al vlot voor de gelijkmaker. Diezelfde Webò kreeg enkele minuten voor rust echter een rode kaart en dupeerde daarmee zijn team. Na de rust was het weer Emre die scoorde en daarna was de beurt aan Baros om te profiteren; de Tsjech maakte zijn vijfde van het seizoen. In blessuretijd deelde ook Selçuk Inan nog in de feestvreugde met de 4-1. Net als bij Baros' doelpunt was Engin Baytar de man met de beslissende pass.