voetbalzone

Galatasaray heeft ook Turks doelpuntenkanon te pakken

Erik van Dam13 jul 2012, 15:30
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2012, 15:30
Advertentie

Galatasaray is erin geslaagd na Hamit Altintop vrijdag nog een speler binnen te halen voor het seizoen 2012/13. De Turkse topclub meldt dat het een akkoord heeft gesloten met Trabzonspor over de transfer van Burak Yilmaz. De 26-jarige Burak werd vorig seizoen met ruime afstand topscorer van de Süper Lig, door liefst 33 keer het doel te vinden.

/

In de beginjaren van zijn profloopbaan viel Burak niet zo op; voor Antalyaspor, Besiktas, Manisaspor en Fenerbahçe steeg hij niet echt tot grote hoogten. Zijn overstap naar Trabzon, halverwege het seizoen 2009/10, deed de centrumaanvaller echter goed. Uiteindelijk scoorde hij in 75 competitieduels liefst 55 keer. Afgelopen seizoen was hij in de competitie alleen al goed voor twee hattricks en acht 'dubbelslagen'.

Daarnaast schaafde hij aan zijn moyenne bij de Turkse nationale ploeg: in de tien interlands die hij het laatste jaar speelde was hij goed voor vijf treffers. Galatasaray betaalt in beginsel vijf miljoen euro voor Burak, die zelf nog wel persoonlijk rond moet zien te komen met Cim Bom alvorens hij het shirt van die club kan aantrekken. Tal van clubs waren geïnteresseerd in de spits, met Lazio als belangrijkste partij.

Bezig met laden …