Galatasaray houdt titelstrijd spannend, Burak evenaart record Sükür

Erik van Dam30 nov 2012, 19:55
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2012, 19:55

Het is ongemeen spannend in de top van de Turkse competitie. Koploper Galatasaray liet vrijdagavond door een 1-1 gelijkspel tegen Gaziantepspor dure punten liggen in de titelstrijd en kan later dit weekeinde achterhaald worden door twee ploegen: Antalyaspor en Fenerbahçe. Zij hebben met 23 punten nu drie punten achterstand op de lijstaanvoerder uit Istanboel. Besiktas volgt met 22 punten.

Het was treurig wat Galatasaray in de eerste helft liet zien in de Türk Telekom Arena. De ploeg van Fatih Terim was erg slordig en vooral in de laatste fase van een aanval. Hierdoor werd doelman Mahmut Bezgin van de bezoekers uit Zuidoost-Anatolië nauwelijks getest. De beste kans was voor Senijad Ibricic, die tien minuten voor de pauze net naast de kruising kopte. Na de rust bleef Galatasaray moeite hebben met het creëren van kansen. Twintig minuten voor tijd kreeg Cim Bom daarvoor de rekening gepresenteerd. Ibricic verschalkte door een van richting veranderd schot keeper Fernando Muslera: 0-1.

Galatasaray zette de aanval in op Gaziantepspor en was dichtbij de gelijkmaker, maar Selcuk Inan trof met een vrije trap de paal. Tien minuten voor tijd zorgde Burak Yilmaz met een knappe kopbal alsnog voor de gelijkmaker: hij scoorde zo in zijn zesde opeenvolgende thuiswedstrijd voor Galatasaray en evenaarde daarmee het oude record van Hakan Sükür, die in het seizoen 1994/95 ook zes thuisduels op rij scoorde. Met tien man (Felipe Melo pakte een rode kaart) lukte het Galatasaray ook niet meer om de winst binnen te slepen. Woensdag wacht het beslissende en tevens laatste groepsduel in de Champions League tegen Sporting Braga. Galatasaray staat met Cluj met zeven punten op de gedeelde tweede plaats in Groep H.