voetbalzone

Galatasaray kan champagne nog niet ontkurken na late goal Fenerbahçe

Bart Kruyt28 apr 2013, 20:59
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2013, 20:59
Advertentie

Fenerbahçe heeft het kampioensfeestje van Galatasaray zondagavond uitgesteld. De Gele Kanaries hadden moeten verliezen, maar zij rekenden door een late strafschop van Cristian Baroni met 2-1 af met Kayserispor. Ook Dirk Kuyt was trefzeker voor Fenerbahçe. De koploper van Fatih Terim deed ook wat het moest doen: Burak Yilmaz bezorgde Cim Bom een 0-1 zege op Gaziantepspor en met nog drie duels op de rol blijft het verschil met Fener nu zeven punten bedragen. Bovendien is het doelsaldo van Galatasaray, +28 om +19, veel beter. De titel kan hen dus eigenlijk niet meer ontgaan.

Gaziantepspor - Galatasaray 0-1
Galatasaray won bij Gaziantepspor, maar gemakkelijk ging het zeker niet. De thuisploeg bood goed tegenstand en zonder de geblesseerde Wesley Sneijder mochten de gasten niet klagen dat het bij rust nog 0-0 stond in Zuidoost-Anatolië. Gaziantepspor, dat eigenlijk al uitgespeeld is dit seizoen, was namelijk beter en kreeg ook goede kansen. Na zeven minuten ramde de Litouwse spits Darvydas Sernas de bal in een kansrijke positie over en Galatasaray leek duidelijk te kampen met de spanning van een kampioenschap. Na de twintigste minuut kwamen de gasten wel beter in het spel, maar het was aan Fernando Muslera te danken dat de brilstand gehandhaafd bleef. De Uruguayaan redde namelijk uitstekend op een inzet van Sernas en na een halfuur kwam de ploeg Istanbul andermaal goed weg.

Dorge Kouemaha knalde namelijk op de paal en hierdoor ging Galatasaray met een enigszins gerust gevoel rusten. Het bezoek kwam in het tweede bedrijf wat beter voor de dag, maar denderend was het allesbehalve. Het was dan ook veelzeggend dat de koploper de voorsprong in de schoot geworpen kreeg. Na een uur verkeek Gilles Binya zich volledig op een voorzet van Felipe Melo en hierdoor kon Burak binnenschuiven: 0-1. Omdat Melo (schot naast) en Burak (kopbal recht op doelman Zdryunas Karcemarskas) nalieten om de marge te verdubbelen, bleef het bij 0-1. Galatasaray won nu de laatste zes duels en kan volgende week tegen Sivasspor officieel de titel prolongeren.

Fenerbahçe - Kayserispor 2-1
Fenerbahçe leek met zijn hoofd al bij de return in de halve finale van de Europa League van aanstaande donderdag tegen Benfica te zitten, want de ploeg van Aykut Kocaman kwam in het eigen Sükrü Saracoglu Stadion al na acht minuten op achterstand door een treffer van Cleyton. Hierna nam de club uit Aziatisch Istanbul wel het initiatief en met name Miroslav Stoch was dreigend, maar de 0-1 bleef tot de rust staan. Kocaman besloot daarom om Moussa Sow en Kuyt in de ploeg te brengen en laatstgenoemde tekende na een klein uur op aangeven van Sow voor de 1-1. De runner-up kreeg hierna voldoende kansen om er nog 2-1 van te maken en door een late en rake strafschop van Cristian Baroni viel die goal ook. Fener moet de titel dit seizoen evenwel aan de grote rivaal laten.

Bezig met laden …