voetbalzone

'Galatasaray kiest voor voormalig Chelsea-coach als opvolger Terim'

Bart Kruyt26 sep 2013, 19:10
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2013, 19:10
Advertentie

Galatasaray besloot deze week om afscheid te nemen van Fatih Terim en is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Cim Bom is met diverse coaches in verband gebracht, onder wie Guus Hiddink en Dick Advocaat, maar het lijkt erop dat Wesley Sneijder te maken krijgt met een Italiaanse coach. Volgens Lig TV is Roberto Di Matteo de belangrijkste kandidaat om de klus aan te pakken.

/

Di Matteo zit zonder club sinds zijn ontslag bij Chelsea, waarmee hij in het seizoen 2011/12 de Champions League won. De coach wil graag weer aan de slag en werd deze week ook in verband gebracht met Sunderland, maar Di Matteo zou een baan in het Stadium of Light niet zien zitten. Met de belangstelling van Galatasaray valt dat wel te verklaren.

Volgens Lig TV was Roberto Mancini eerst de belangrijkste kandidaat voor de clubleiding van Galatasaray, maar de salariseisen van de voormalig coach van Manchester City zouden te gortig zijn. Zodoende kwam Di Matteo in beeld. De oefenmeester zou voor twee jaar kunnen tekenen bij de Turkse landskampioen, die matig is begonnen aan het nieuwe seizoen.

Besiktas
Terim zat zondag tijdens de wedstrijd tussen Besiktas en Galatasaray voor het laatst op de bank bij Cim Bom en deze derby werd kort voor het einde gestaakt. Een deel van de fans van de thuisploeg maakte er een grote chaos van en Besiktas is zwaar gestraft: het moet vier thuiswedstrijden in een leeg stadion afwerken. Dat heeft de Turkse bond donderdag bekendgemaakt.

Bezig met laden …