voetbalzone

Galatasaray klopt aan bij Ten Hag en United voor overbodige middenvelder

Mart Oude Nijeweeme14 jul 2023, 07:27
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2023, 07:27
Advertentie

Galatasaray gaat een serieuze poging ondernemen om Fred los te weken bij Manchester United, schrijft Fabrizio Romano. De Turkse topclub ziet in de Braziliaan een waardige versterking voor het middenveld en diende zelfs al een openingsbod in. Daar raakte United echter niet van onder de indruk. Verwacht wordt dat er spoedig een tweede aanbieding zal volgen.

Het is niet bekend hoe hoog het bod is dat Galatasaray heeft ingediend. The Telegraph meldde onlangs dat United een bedrag van 20 miljoen pond, omgerekend zo’n 23 miljoen euro verlangt voor de middenvelder. Het contract van de Braziliaans international, die in 2018 voor zestig miljoen euro werd overgenomen van Shakhtar Donetsk, loopt nog tot medio 2024 door in Manchester.

Galatasaray is niet de enige club met interesse voor Fred. Eerder meldde Fulham zich al. De twintig miljoen pond die de club van manager Erik ten Hag verlangt voor de dertigjarige spelverdeler, is the Cottagers echter te gortig. Fred zou zelf een overstap naar de nummer tien van het afgelopen Premier League-seizoen wel zien zitten. Er is door Fulham vooralsnog geen contact opgenomen met United.

Fred staat sinds zijn komst van Shakhtar op 213 wedstrijden in het shirt van United, waarin hij 14 keer wist te scoren en 19 keer als aangever fungeerde. Afgelopen seizoen deed Ten Hag 56 keer een beroep op hem in alle competities. Daarin was hij 6 keer trefzeker en leverde hij evenzoveel assists af. Zijn vertrek kan ertoe leiden dat Ten Hag in de voorbereiding vaker een beroep gaat doen op Donny van de Beek.

Ruilwaar in deal met Højlund
Vast staat in ieder geval dat er ook voor Van de Beek geen toekomst ligt op Old Trafford. The Athletic meldde onlangs dat de Nederlander is ingezet als ruilmiddel om de transfersom van Rasmus Højlund te verlagen, maar in Bergamo zien ze de 26-jarige middenvelder niet graag komen. Ook een aanbod met Fred als ruilmiddel zou resoluut van tafel zijn geveegd. Atalanta is duidelijk: Højlund mag enkel naar United vertrekken indien de absolute hoofdprijs wordt overgemaakt.

Bezig met laden …