Galatasaray komt goed weg, Burak weer trefzeker voor PSV-opponent

Daniel Cabot Kerkdijk07 jan 2012, 18:53
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2012, 18:53

Galatasaray had het zaterdag lang lastig met laagvlieger Samsunspor, maar nam de punten uiteindelijk toch mee uit Samsun. Ekigho Ehiosun scoorde tweemaal voor de gastheren, maar de lijstaanvoerder kwam na rust sterk terug en won toch nog, met 2-4 zelfs. PSV zal in de komende Europa League-wedstrijd tegen Trabzonspor serieus rekening moeten houden met Burak Yilmaz. De aanvaller, dit seizoen topscorer van de Turkse Süper Lig, was weer doorslaggevend voor zijn club.

Samsunspor – Galatasaray 2-4
Galatasaray heeft zaterdagavond met veel moeite gewonnen van Samsunspor. Enhiosun zette de thuisploeg na een kwart wedstrijd op voorsprong: op aangeven van collega-spits en landgenoot Simon Zenke scoorde de Nigeriaanse aanvaller de openingstreffer, om zijn team tien minuten later zelfs op 2-0 te brengen. Koploper Cim Bom slaagde er op bezoek bij de nummer zestien van de ranglijst niet in om voor de pauze wat aan die tussenstand te doen.

Na de hervatting kwam de aansluitingstreffer er wél snel, want na een assist van collega-verdediger Tomás Ujfalusi zorgde Semih Kaya er binnen zes minuten voor dat de 2-1 op het scorebord kwam. Twintig minuten voor tijd stelde Gala orde op zaken; middenvelder Selçuk Inan scoorde de gelijkmaker en acht minuten later was Milan Baros er verantwoordelijk voor dat de topclub uit Istanbul alsnog won: op aangeven van Emre Çolak maakte de Tsjechische spits er 2-3 van. Kort voor tijd bepaalde Sercan Yildirim de eindstand.

Istanbul BB – Trabzonspor 0-2
Trabzonspor won eerder op de dag dankzij twee doelpunten van Burak met 0-2 van Istanbul BB. In de laatste tien minuten profiteerde hij van voorbereidend werk van Paulo Henrique en Gustavo Colman. Burak staat nu al op negentien doelpunten in de Süper Lig en had daarvoor slechts zestien duels nodig.