Galatasaray komt terug van achterstand en springt naar plaats drie

Erik van Dam26 sep 2015, 19:53
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2015, 19:53

Galatasaray is zaterdag geklommen in de Süper Lig. Cim Bom won maar twee van zijn eerste vijf wedstrijden en bivakkeerde daardoor in de onderkant van de subtop, maar dankzij een 2-1 zege op Gaziantepspor springt het team van Hamza Hamzaoglu naar plaats drie. Het was de eerste thuiszege in de competitie van dit seizoen. Fenerbahçe en Trabzonspor voeren de ranglijst aan met dertien punten, daarna volgt Galatasaray met elf.

Gaziantepspor gaf vooraf maar één punt toe op de regerend kampioen en pakte brutaal de voorsprong in Istanbul. Na negen minuten kwam Muhammet Demir voor zijn man bij een voorzet vanaf de linkerflank en tikte hij onbewaakt de 0-1 achter Fernando Muslera. Het stadion viel even stil van die snelle achterstand, maar lang duurde de stilte niet. Bij de eerste de beste aanval kopte Lukas Podolski namelijk de bal alweer tegen de touwen, uit een voorzet van Jason Denayer.

Bijna werd het ook direct 2-1 voor de thuisclub, maar Yasin Öztekin stuitte met een hard schot op de doelman na een pass van Wesley Sneijder. In de tweede helft dacht Yasin na vijf minuten alsnog zijn goal te maken, maar hij ontving de pass van Sneijder in buitenspelpositie en dus ging het feest niet door. Een paar minuten later werd de achterstand van Galatasaray alsnog weggepoetst dankzij Umut Bulut: hij sprong precies op tijd weg na een pass van Hakan Balta, liet de bal een keer stuiteren en schoof vervolgens binnen.

Na de 2-1 brak er nog een spannend laatste half uur aan in Istanbul. Umut liet een dot van een kans onbenut omdat hij net verkeerd gepositioneerd stond en Denayer gaf na een snelle aanval over rechts een pass met de hak, die nij niemand terecht kwam. De tijd tikte weg en Galatasaray domineerde, maar kon de voorsprong niet meer vergroten: Sneijder schoot nog eens nipt over en werd kort voor tijd gewisseld voor Emre Colak, die in blessuretijd net naast schoot. De kampioen gaat zich nu richten op de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League, woensdag tegen FK Astana.