voetbalzone

Galatasaray leidt zonder Rijkaard derde uitnederlaag van seizoen

Daniel Cabot Kerkdijk27 nov 2009, 20:04
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2009, 20:04
Advertentie

Galatasaray heeft vrijdagavond voor de tweede opeenvolgende speeldag dure punten laten liggen. De ploeg van coach Frank Rijkaard, die vanwege privé-omstandigheden de leiding had overgelaten aan Johan Neeskens, verloor nipt van Bursaspor: 1-0. Door de driepunter stijgt de verrassing van het lopende seizoen naar een gedeelde tweede stek, met evenveel punten als Galatasaray.

De enige treffer van de wedstrijd viel na de hervatting. Na een klein uur spelen groeide Volkan Sen uit tot man van de wedstrijd. Het is voor Galatasaray de derde nederlaag in een uitwedstrijd. Eerder verloor de ploeg uit Istanbul van Ankaragücü en Fenerbahçe. In extremis kreeg Ozan Ipek bij de thuisploeg een rode kaart, maar het mocht desondanks niet meer baten voor het bezoek.

De nederlaag van Galatasaray is voor Fenerbahçe een uitstekende mogelijkheid om uit te lopen op de aartsrivaal. De lijstaanvoerder, die twee punten meer verzamelde, treedt zaterdag aan tegen laagvlieger Kasimpasa. Zondag zullen alle ogen op het treffen tussen Sivasspor en Besiktas gericht zijn. De regerend landskampioen won immers al zeven competitiewedstrijden op rij.

Bezig met laden …