Galatasaray maakt met simpele overwinning einde aan slechte reeks

Bart Kruyt27 okt 2012, 19:52
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2012, 19:52

Galatasaray heeft een crisis bezworen. De regerend landskampioen van Turkije won de laatste vijf wedstrijden niet en dus lag er een grote druk op het thuisduel met Kayserispor, de voormalige werkgever van Nordin Amrabat. De ploeg van Fatih Terim had geen kind aan de bezoekers uit Centraal-Anatolië (3-0) en blijft dankzij doelpunten van Umut Bulut, Cris en Burak Yilmaz aan kop in de Süper Lig.

Kayserispor kwam voor Galatasaray als geroepen. De ploeg van Robert Prosinecki, die de opgestapte Shota Arveladze verving, won namelijk pas twee keer dit seizoen en stond op de vijftiende plaats. De thuisploeg deelde vanaf het begin dan ook de lakens uit in de Türk Telekom Arena. Na drie minuten leek Burak de score te openen, maar hij scoorde in buitenspelpositie. Een paar minuten later werd het alsnog 1-0 voor de gastheer, want Umut kopte een perfecte voorzet van Hamit Altintop tegendraads binnen.

Het duel golfde op en neer en dus kreeg ook Kayserispor de nodige kansen. Na een slippertje van Emmanuel Eboué kon Cris voorkomen dat Bobô voor de gelijkmaker kon zorgen en even later schoot Engin Bekdemir van dichtbij voorlangs. De eerste helft was om van te smullen en beide partijen claimden ook nog tevergeefs een strafschop. Na een halfuur, nadat Amrabat een voorzet bijna in het doel had zien zeilen, kwam Galatasaray op 2-0. Bij een vrije trap van Selcuk Inan zat doelman Ertugrul Taskiran volledig mis en kon Cris raak koppen.

Tien minuten voor rust counterde Cim Bom naar de 3-0 en dat was de nekslag voor het bezoek uit Kayseri. Selcuk vond Burak en de spits rondde beheerst af. Amrabat had vlak voor rust nog voor 4-0 kunnen zorgen, maar hij gleed weg. In de tweede helft nam Galatasaray wat gas terug, hoewel Yekta Kurtulus en Umut nog grote kansen kregen. Kayserispor had het leed een kwartier voor tijd kunnen verlichten, maar Abdullah Durak maaide van dichtbij vol over de bal heen. Galatasaray won dus weer eens, maar kan op de koppositie nog achterhaald worden door Antalyaspor.