voetbalzone

Galatasaray morst opnieuw punten, PSV-opponent pakt wel zege

Erik van Dam01 feb 2012, 20:28
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2012, 20:28
Advertentie

Galatasaray lijkt de weg even kwijt in de Süper Lig. Cim Bom won tussen 26 november en 14 januari liefst negen competitiewedstrijden op rij en bleef ook de twee duels daarna ongeslagen, maar verloor vier dagen geleden op bezoek bij Bursaspor met 1-0. Ook woensdagavond ging het mis. De club uit Istanbul morste nu op eigen veld punten tegen Antalyaspor (1-1). Trabzonspor, dat over twee weken de strijd aanbindt met PSV, pakte wel drie punten.

Galatasaray - Antalyaspor 1-1
Antalyaspor, de nummer elf van Turkije, won slechts een van haar vier laatste wedstrijden. Toch kwam het elftal van Mehmet Özdilek goed voor de dag in de Türk Telekom Arena. Na iets meer dan twintig minuten opende Emrah Bassan de score na een pass van Mehmet Eren Boyraz. Galatasaray creëerde bepaald niet veel, maar vocht zich zo'n tien minuten later terug in de wedstrijd en kwam op 1-1 dankzij een door Felipe Melo benutte strafschop. Na rust greep Fatih Terim in door Milan Baros binnen de lijnen te brengen voor Albert Riera, maar het gewenste effect sorteerde dat niet. Sterker nog; Baros kreeg een kwartier na zijn invalbeurt direct rood voor een overtreding die ook met geel bestraft had mogen worden. In de stand kwam geen verandering meer.

Trabzonspor - Bursaspor 2-1
Trabzonspor staat nog een flink eind achter de top drie, maar maakt langzaamaan stappen naar boven. Karadeniz Firtinasi, dat over vijftien dagen tegenstander is van PSV in de knock-outfase van de Europa League, speelde zich met 2-1 voorbij Bursaspor. De ploeg die vorige week nog won van Galatasaray kwam na een half uur op achterstand, toen Olcan Adin teamgenoot Mustafa Yumlu bediende en laatstgenoemde het afmaakte. Dankzij een combinatie tussen Stanislav Sestak en Özan Ipek kwam Bursaspor weliswaar weer terug tot 1-1, maar Remzi Giray Kacar zorgde al snel weer voor de voorsprong en die hield Trabzonspor goed vast.

Bezig met laden …