voetbalzone

Galatasaray neemt met bijzonder veel geluk punt mee uit Eskisehir

Erik van Dam02 mrt 2013, 18:57
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2013, 18:57
Advertentie

Na drie overwinningen op rij heeft Galatasaray zaterdagavond punten gemorst in de Turkse competitie. De titelfavoriet hield aan het bezoek aan Eskisehirspor niet meer dan een punt over: het bleef over negentig minuten 0-0. De voorsprong op nummer twee Fenerbahçe wordt vergroot tot zeven punten; de stadsgenoot speelt zondag de zware uitwedstrijd tegen Besiktas en probeert dan dichter bij Galatasaray te geraken.

Fatih Terim begon met zijn sterkst denkbare elf, dus ook met Wesley Sneijder en Didier Drogba. In het begin speelde zich al een moeizaam duel af, waarin Sneijder voor het eerst sinds hij naar Cim Bom trok een gele kaart pakte en waarin doelman Fernando Muslera reddend werk moest verrichten. Na iets meer dan een half uur spelen kwam de eerste echte kans voor Galatasaray, maar Burak Yilmaz vond het net niet.

Terim koos ervoor Nordin Amrabat in de tweede helft achterwege te laten en met Alberto Riera verder te gaan tegen Es Es. De nummer zes van de Süper Lig creëerde de eerste serieuze kans via Necati Ates, nota bene de man die vele duels voor Galatasaray speelde. Muslera kon het schot van de ervaren spits echter pakken. Wat Sneijder en zijn teamgenoten ook probeerden, het lukte voorin niet: Eskisehirspor raakte in de laatste fase zelfs nog driemaal de paal en had alle pech van de wereld.

Bezig met laden …