voetbalzone

Galatasaray sluit seizoen af met winst op laagvlieger Konyaspor

Erik van Dam20 mei 2011, 20:58
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2011, 20:58
Advertentie

Galatasaray heeft het betreurenswaardige seizoen toch nog op een positieve manier afgesloten. De ploeg van interim-trainer Bülent Ünder (die opgevolgd wordt door Fatih Terim) won met 2-0 van Konyaspor, dat al lang en breed was gedegradeerd. In de lege Türk Telekom Arena namen Colin Kazim-Richards en Emmanuel Culio de treffers voor hun rekening. De laatste twee thuisduels tegen de bezoekers van Yilmaz Vural werden ook al ruim gewonnen.

Door de zegepraal kan Cim Bom, dat volgend seizoen onder de hoede wordt genomen door Fatih Terim, nog zevende worden. Na ruim tien minuten spelen profiteerde Kazim-Richards van dom balverlies van de linksback van de bezoekers uit Konya. Harry Kewell, die mogelijk vertrekt uit Istanbul, legde met een hakje klaar voor Kazim die van buiten de zestien doelman Mariusz Pawelek verschalkte.

Vier minuten later verdubbelde zijn collega Culio de marge en hierdoor was de wedstrijd gespeeld. Kewell kreeg hierna nog een goede mogelijkheid, maar kon de score niet verder opkrikken. Invaller Arda Turan liet na ongeveer een uur spelen na om de derde goal te maken voor de gastheer, terwijl Aydin Yilmaz niet goed mikte met een kopbal. Acht minuten voor tijd moest Ufuk Ceylan nog handelend optreden bij een diagonale poging van Marcin Robak. Galatasaray eindigt het seizoen met een negatief doelsaldo.

Bezig met laden …