Galatasaray spaart Sneijder voor Real Madrid en morst opnieuw

Gijs Freriks13 sep 2013, 20:57
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2013, 20:57

Galatasaray is het seizoen nog niet denderend begonnen. Aslan won pas één keer in drie wedstrijden en kwam vrijdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Antalyaspor. Didier Drogba redde een kwartier voor tijd een punt in de Türk Telekom Arena. De Turkse grootmacht krijgt dinsdag Real Madrid op bezoek, voor de eerste groepswedstrijd in de Champions League.

Fatih Terim keerde na 159 dagen terug in de dug-out van Galatasaray bij een competitiewedstrijd. De coach was door een schorsing afwezig en hij kon vrijdag zelf niet beschikken over twee spelbepalers: Selçuk Inan en Wesley Sneijder. Zij kampten met lichte blessures en uit voorzorg voor het duel met Real werden zij buiten de selectie gelaten. Zonder dat duo schoot Cim Bom uit de startblokken. Het thuisteam raakte binnen acht minuten tweemaal het houtwerk: Hakan Balta raakte de lat en Emre Çolak de paal. Burak Yilmaz liet ook nog twee grote kansen liggen.

Het zat Galatasaray ook niet mee, want nadat Felip Melo naar de grond werd gewerkt, gaf scheidsrechter Tolga Özkalfa geen strafschop. Antalyaspor nam na twintig minuten brutaal de voorsprong in de Türk Telekom Arena: Tita ramde de bal keihard in de korte hoek. Hij versloeg Eray Iscan, die de met een jetlag kampende Fernando Muslera verving. De bezoekers uit de badplaats Antalya hielden hierna tegen en rekten tijd. Toch had Galatasaray met een gelijkspel de kleedkamer op kunnen zoeken, maar Burak kopte op aangeven van Engin Baytar naast.

Galatasaray kon in het eerste kwartier na rust het verzet nog altijd niet breken en Terim besloot Bruma te laten invallen en debuteren. Na een voorzet van de aanvaller was een andere invaller, Umut Bulut, bijna trefzeker; hij tikte van dichtbij naast. Een kwartier voor tijd redde Didier Drogba op aangeven van Sabri Sarioglu een punt voor de club uit Istanbul, al had hij ook nog voor de 2-1 kunnen zorgen. De Ivoriaan kopte echter naast. De regerend landskampioen treft volgende week dus Real.