voetbalzone

Galatasaray stuurt overbodige international naar Engeland

Bart Kruyt10 aug 2012, 18:30
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2012, 18:30
Advertentie

Colin Kazim-Richards keert terug naar zijn geboorteland. Blackburn Rovers maakt vrijdag bekend dat het de Engelse aanvaller, die een Turks paspoort heeft en ook Turks international is, voor een seizoen heeft gehuurd van Galatasaray. Aan het einde van het voetbaljaar heeft Blackburn, dat na de degradatie uit de Premier League in de Championship uitkomt, een optie tot koop.

/

De 25-jarige Kazim-Richards is alweer de achtste versterking van Blackburn, dat zo snel mogelijk weer wil promoveren naar de hoogste Engelse afdeling. Kazim-Richards begon zijn loopbaan bij Bury en speelde nog voor Brighton and Hove Albion en Sheffield United, voordat Fenerbahçe hem naar Turkije haalde. Daar groeide de aanvaller ook uit tot Turks international.

Kazim-Richards stond drieënhalf jaar onder contract bij Fenerbahçe, dat de aanvaller nog verhuurde aan Toulouse en uiteindelijk naar Galatasaray liet gaan. Die club verhuurde de 35-voudig international vorig seizoen al naar Olympiakos Piraeus en nu keert Kazim-Richards terug naar Engeland.

Bezig met laden …