voetbalzone

Galatasaray werkt hard aan drie transfers voor wedstrijd tegen PSV

Dominic Mostert01 jul 2021, 16:47
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2021, 16:47
Advertentie

Galatasaray is druk bezig met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Trainer Fatih Terim heeft de clubleiding om meerdere versterkingen gevraagd, die hij nog voor de eerste wedstrijd tegen PSV in de tweede voorronde van de Champions League wil verwelkomen. Volgens berichtgeving in diverse Turkse media wordt hard gewerkt aan de komst van Henry Onyekuru, Gedson Fernandes en Álex Moreno. Mogelijk volgt volgende week al witte rook.

Terim ziet in Moreno de geschikte nieuwe linksback voor zijn ploeg. Hij had meerdere kandidaten op het oog, maar vroeg de clubleiding uiteindelijk om werk te maken van de vleugelverdediger van Real Betis. Beide clubs zijn momenteel met elkaar in gesprek over de voorwaarden van een transfer. Real Betis wil Moreno liever niet verhuren, maar direct verkopen. De noodlijdende club uit LaLiga denkt aan een transfersom van vier à vijf miljoen euro. Het is de vraag of Galatasaray zich bereid zal tonen om een dergelijk bedrag neer te tellen. Volgens Fanatik is Moreno al wel akkoord over een jaarsalaris van 1,2 miljoen euro bij Galatasaray, een flinke verhoging ten opzichte van zijn loon in Spanje (circa acht ton).

Onyekuru en Fernandes kunnen terugkeren bij Galatasaray. Onyekuru werd in het verleden al drie verschillende keren verhuurd aan Galatasaray, waarvan de laatste keer in de tweede seizoenshelft van het afgelopen seizoen was. Galatasaray besloot de optie tot koop van 4,35 miljoen euro deze zomer niet te lichten, maar heeft inmiddels wel een bod van 2,5 miljoen euro neergelegd bij Monaco. Onyekuru zelf blijft graag bij de grootmacht uit de Süper Lig, nadat hij in de tweede seizoenshelft tot vijf doelpunten en vier assists kwam in veertien competitieduels. Om die reden staat Galatasaray sterk in de onderhandelingen, schrijft Fanatik.

Fernandes werd door Benfica sinds januari verhuurd aan Galatasaray en lijkt nu weer op huurbasis in Istanbul aan de slag te kunnen, met een optie tot koop. Die optie tot koop zou over een jaar voor vijftien miljoen euro gelicht kunnen worden. Galatasaray had graag gezien dat het bedrag later zou liggen, maar denkt dat er volgend jaar opnieuw over de vraagprijs te onderhandelen valt, zoals ook bij Onyekuru het geval is gebleken. Het huren van Fernandes, een 22-jarige middenvelder die twee interlands speelde voor Portugal, kost in eerste instantie twee miljoen euro voor Galatasaray. Als alles volgens plan verloopt, kan de werkgever van Ryan Babel dus drie nieuwe spelers presenteren voor de eerste wedstrijd tegen PSV in Eindhoven op woensdag 21 juli. De returnwedstrijd wordt een week later in Istanbul gespeeld.

Bezig met laden …