voetbalzone

Galatasaray wint van laagvlieger Konyaspor en sluit aan bij subtop

Thijs Post19 dec 2010, 16:00
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2010, 16:00
Advertentie

Het geplaagde Galatasaray heeft weer eens een overwinning geboekt. Op bezoek bij laagvlieger Konyaspor speelde de ploeg van trainer Gheorge Hagi uitermate stroef maar liep het, mede omdat Konyaspor zeer weinig klaarspeelde, toch met de drie punten weg. De talentvolle aanvaller Anil Dilaver zorgde tien minuten voor het eindsignaal voor de bevrijdende treffer voor de zeventienvoudig landskampioen. Dankzij de zege vindt Galatsaray weer aansluiting met de subtop.

In het eerste bedrijf verwenden de ploegen de bezoekers in het Konya Atatürk Stadion niet met bijster goed voetbal, maar toch waren er enkele mogelijkheden te noteren. Galatasaray kreeg de beste kansen in het eerste bedrijf. Dilaver was te onzelfzuchtig en wilde het speeltuig breed leggen op Harry Kewell, waar zelf schieten wellicht een betere optie was geweest. Wat later kreeg ook Ayhan Akman een behoorlijke kans maar de 33-jarige routinier kopte de bal ongelukkig over het doel van Konya-keeper Gokhan Tökgöz.

Galatasaray ging in het tweede bedrijf naarstig op zoek naar een treffer, terwijl Konyaspor zich toelegde op counters. Cim Bom bleef lange tijd onmachtig: het kreeg wel kleine mogelijkheden maar echt gevaarlijk werd het niet. De grootste kans kwam misschien wel op naam van Kewell, die goed voor zijn tegenstander kroop maar vanaf vijf meter van het vijandelijke doel een voorzet van Dilaver over volleerde. Na één van de eerste goede aanvallen kreeg Galatasaray loon naar werken: via vele schijven werd Dilaver bereikt die met zijn binnenkant de bal in de verre hoek krulde. Vlak voor het eindsignaal liepen de gemoederen nog even hoog op, bij beide ploegen kreeg een speler rood (Lorik Cana en Mahamadou Kéré), maar tot doelpunten kwam het niet meer.

Bezig met laden …