Galatasaray zet streep door bekerdeelname

03 feb 2009, 17:53
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2009, 17:53
Galatasaray kan zich volledig gaan richten op de prolongatie van de landstitel en haar deelname aan de UEFA Cup. De ploeg van Michael Skibbe stuitte in de kwartfinales van de Turkse beker tot tweemaal toe op Sivasspor, dat dinsdag na strafschoppen de betere ploeg was. Daarmee is de koploper van de Süper Lig de eerste halve finalist.

De heenwedstrijd in het Ali Sami Yen was reeds in een 1-1 gelijkspel geëindigd, en ook de return eindigde onbeslist. Na een misstap van İbrahim Dağaşan maakte Arda Turan al na acht minuten het openingsdoelpunt. Na een half uur spelen liet Sivasspor van zich horen. Een rake knal van Yannick Kamanan betekende de gelijkmaker.

In de strafschoppenreeks groeide Sivasspor-doelman Michael Petkovic uit tot held van de wedstrijd. De Australiër keerde de inzetten van Arda, Ümit Karan en Yaser Yıldız, terwijl Mamadou Diallo, Pini Balili en Kamanan namens Sivasspor trefzeker waren. Overigens kreeg Mehmet Yıldız (Sivasspor) in blessuretijd van de tweede helft de rode kaart.

Sivasspor is de eerste halve finalist in de Turkse beker. Later deze week moeten Ankaraspor en Denizlispor (1-1), Besiktas en Antalyaspor (2-0) en Bursaspor en Fenerbahçe (0-1) uitmaken wie zich bij de laatste vier scharen. Galatasaray, dat in de competitie derde staat, treft in de UEFA Cup Bordeaux als komende tegenstander.