Galatasaray zwijnt na doelpunt in 120e minuut én zestien strafschoppen

Daniel Cabot Kerkdijk12 jan 2021, 20:52
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2021, 20:52

Galatasaray heeft zich ternauwernood voor de kwartfinales van de Turkse beker geplaatst. Yeni Malatyaspor en het team van trainer Fatih Terim waren dinsdagavond bijzonder aan elkaar gewaagd: na een reguliere speeltijd zonder doelpunten volgde een verlenging waarin beide teams tot scoren kwamen. In de noodzakelijke strafschoppenreeks trok CimBom aan het langste eind.

Het was nota bene Umut Bulut die na 102 minuten spelen de ban brak. Na balverlies van Christian Luyindama en invaller Ogulcan Caglayan op eigen helft kwam de bal terecht bij de voormalig speler van Galatasaray en zijn schot in de korte hoek leek ogenschijnlijk houdbaar, maar bleek toch te machtig voor doelman Fatih Ozturk: 1-0.

Galatasaray, waar Ryan Babel de eerste 68 minuten meedeed, leek op uitschakeling af te stevenen, maar in de laatste minuut dwong het team van Terim toch een strafschoppenreeks af. Na een vrije trap van Omer Bayram vanaf links knikte Luyindama de bal in de korte hoek: 1-1.

In de strafschoppenreeks keerde Ozturk de vierde inzet van Yeni Malatyaspor, een inzet van Mustafa Eskihellac. Kerem Aktürkoglu, de vervanger van Babel, krulde de bal vervolgens echter naast. De spanning nam toe en het was uiteindelijk Jetmir Topalli die zag hoe Ozturk ook zijn strafschop keerde: 6-7.