Gallacher en Keddie falen hopeloos en doen denken aan Jaap en Dirk

Daniel Cabot Kerkdijk04 dec 2011, 19:55
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2011, 19:55

Glasgow Rangers gaat in eigen land aan de leiding. Na zeventien speeldagen in de Schotse Premier League hebben the Gers slechts in vier duels punten laten liggen en staat de teller op 42 punten. Aartsrivaal Celtic heeft tot dusver zeven punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Zaterdagmiddag tegen Dumferline (2-1 winst) werd duidelijk dat Glasgow Rangers de doelpunten wel heel makkelijk cadeau krijgt. Na ruim twintig minuten spelen zette de thuisploeg een aanval op en kon een verdediger van Dumferline de bal tijdig onderscheppen en bij doelman Paul Gallacher bezorgen.

Gallacher was echter niet de rust zelve en koos ervoor om de bal direct weg te trappen. De doelman schoot de bal echter tegen zijn collega Alex Keddie aan en zodoende kwam Glasgow Rangers dankzij een actie die zomaar uit de stripreeks FC Knudde afkomstig kunnen zijn, alsnog op een 1-0 voorsprong. Nikica Jelavic en Joe Cardle verzorgden de overige doelpunten in het Ibrox Stadium.