Gallardo en Palermo houden Superclásico in evenwicht

Daniel Cabot Kerkdijk25 okt 2009, 22:36
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2009, 22:36

River Plate heeft zondag een einde gemaakt aan de reeks van Boca Juniors, dat de laatste drie wedstrijden winnend afesloot. In het El Monumental eindigde de altijd beladen stadsderby van Buenos Aires in een gelijkspel: 1-1. Door de halve misstap moet de ploeg van Alfio Basile geduld opbrengen in haar jacht op de Argentijnse top.

/

Marcelo Gallardo bracht Los Millionarios na een vrije trap in de 29e minuut op voorsprong. Vier minuten eerder leek River al op voorsprong te komen, maar Roberto Abbondanzieri werkte niet mee. De doelman stopte een strafschop van Ariel Ortega, na een charge van Fabián Monzón op Diego Buonanotte.

Twintig minuten voor tijd zette Martín Palermo de 1-1 op het scorebord. Aan de treffer van El Loco, die de competitie afmaakt met een gebroken neustussenschot, ging voorbereidend werk van Juan Román Riquelme vooraf. Cristian Villagra (46, River) en Julio César Cáceres (50, Boca) zagen de rode kaart.