voetbalzone

Gamba Osaka eindigt als derde op WK voor clubs

21 dec 2008, 09:37
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2008, 09:37
Advertentie
Het Japanse Gamba Osaka is er in geslaagd beslag te leggen op de derde plaats op het Wereldkampioenschap voor clubteams. De kampioen van Azië rekende in Yokohama af met het Mexicaanse Pachuca, dat een treffer van Masato Yamazaki na een half uur spelen niet meer te boven kwam.

De spits stond aan een aanval die door ploeggenoten Satoshi Yamaguchi en Ryuji Bando was opgezet. Laatstgenoemde wipte de bal over de verdediging van de Midden-Amerikanen, en Yamazaki liet Pachuca-goalie Miguel Calero met een ferme inzet kansloos. Het was genoeg voor de verdiende 1-0 ruststand.

Na de pauze liet de CONCAFAF-kampioen zien wel degelijk iets op te hebben met de zogenaamde troostfinale’. Gamba werd ver teruggedrukt op de eigen helft, maar tot echt grote problemen leidde het grote veldoverwicht van Pachuca niet. Ook een rode kaart in de slotminuut voor invaller Takahiro Futagawa kon de in feite thuisspelende Japanners niet meer deren.

Later vandaag staat nog de finale tussen LDU Quito uit Ecuador en Champions League-houder Manchester United op het programma. De winnaar van die strijd mag zich een jaar lang de beste club van de wereld noemen.
Bezig met laden …