voetbalzone

Gamst Pedersen schiet Blackburn in eigen huis langs Villa

Robert Smid21 nov 2010, 15:33
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2010, 15:33
Advertentie

Gérard Houllier draait met Aston Villa tot dusver een matig seizoen en zondagmiddag kon daar opnieuw geen verandering in worden gebracht. In de uitwedstrijd bij Blackburn Rovers waren de bezoekers grote gedeelten van het duel gelijkwaardig, maar bleven de punten op Ewood Park. Morten Gamst Pedersen stelde met twee doelpunten de zege voor Blackburn veilig, waarmee het op de ranglijst Villa passeert en nu elfde is. Aston Villa is de nummer dertien van de Premier League.

/

Villa leek in de beginfase nog richting een overwinning te gaan. In het eerste kwartier vuurde zowel Stuart Downing als Ashley Young op het doel van Paul Robinson, maar de sluitpost van Blackburn capituleerde niet. De gastheren kwamen na die wapenfeiten van Villa beter in het spel en trokken ten aanval. Dat resulteerde voor rust in het doelpunt van Gamst Pedersen, die met een vrije trap Brad Friedel verraste en daarmee de enige speler van de Premier League is die dit seizoen twee keer direct heeft gescoord uit een vrije trap.

In de tweede helft stormde Villa richting het doel van Robinson, die onder meer redding moest brengen op een inzet van Young. Ondanks de druk van de bezoekers bleef Blackburn ook gevaarlijk en 25 minuten voor tijd was het andermaal raak voor de thuisploeg. Opnieuw liet Gamst Pedersen het net trillen door, na een inzet van Mame Biram Diouf, de bal achter Brad Friedel te werken. Het bleek meteen het slotakkoord te zijn; Villa was niet meer in staat om het tij te doen keren.

Bezig met laden …