Gastland Afrika Cup komt ook tegen Vitessenaar Traoré niet aan zege

Thijs Post21 jan 2015, 17:50
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2015, 17:50

Equatoriaal-Guinea heeft ook het tweede duel in de groepsfase van de Afrika Cup niet kunnen winnen. Het gastland kwam tegen Burkina Faso, dat speelde met Vitessenaar Bertrand Traoré in de basisopstelling, niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Equatoriaal-Guinea, dat de organisatie van het toernooi in de schoot geworpen kreeg na de weigering van Marokko, was ondanks de steun van het thuispubliek de onderliggende partij in de eerste helft. Burkina Faso loste in het eerste bedrijf liefst acht keer een schot op doel en Alain Traoré (de oudere broer van Vitessenaar Bertrand Traoré) was nog het dichtst bij een treffer. Tot tweemaal toe raakte de aanvallende middenvelder van het Franse Lorient de paal.

Omdat beide partijen in de eerste wedstrijd van het toernooi geen bevredigend resultaat hadden geboekt (Equatoriaal-Guinea speelde met 1-1 gelijk tegen Congo, Burkina Faso verloor met 2-0 van Gabon) ging men na rust in de aanval. Het werd een open wedstrijd met kansen voor beide doelen. Keepers Felipe Ovono (Equatoriaal-Guinea) en Germain Sanou (Burkina Faso) speelden echter prima en hielden hun doel schoon. Door het gelijkspel zal het voor beide landen nog een flinke klus worden om de kwartfinale te bereiken.