Gastland Chili bereikt finale van Copa América na minimale zege

Daniel Cabot Kerkdijk30 jun 2015, 06:52
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2015, 06:52

Chili heeft de finale bereikt van het toernooi om de Copa América. Het gastland rekende in de halve finales af met Peru: 2-1. Chili treft in de finale Argentinië of Paraguay. Die landen staan dinsdag, lokale tijd, tegenover elkaar in de halve finales.

Eduardo Vargas maakte beide doelpunten voor Chili. De aanvaller opende vlak voor rust de score. Een afstandsschot van Alexis Sánchez belandde via de paal voor de voeten van Vargas, die de bal met enige moeite het doel inwerkte. Hij leek buitenspel te staan toen Sánchez schoot, maar de arbitraire leiding keurde het doelpunt goed.

Peru speelde op dat moment al geruime tijd met tien man, nadat Carlos Zambrano in de twintigste minuut rood had gekregen voor een charge op Charles Aránguiz. Na een uur spelen kwam Peru op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Gary Medel. De ongelukkige verdediger werkte een voorzet op prachtige wijze in het doel: 1-1. Na vijf minuten kon Medel alweer opgelucht ademhalen: Vargas maakte met een geweldig afstandsschot zijn tweede van de avond.