voetbalzone

Gastland Polen incasseert dreun: Fabianski moet toernooi missen

Erik van Dam26 mei 2012, 19:35
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2012, 19:35
Advertentie

Lukasz Fabianski moet zijn droom om op het EK 2012 in actie te komen twee weken voor het toernooi laten schieten. De 27-jarige keeper van Arsenal was de eerste keeper voor Wojciech Szczesny bij de nationale ploeg van Polen, maar heeft het trainingskamp zaterdag verlaten. Tijdens het penalty's oefenen na de training blesseerde Fabianski zich aan zijn arm.

/

Voor Fabianski was het EK in eigen land de ideale kans om zichzelf in de schijnwerpers te zetten. Bij zijn club Arsenal is hij zijn basisplaats al lange tijd kwijt aan Szczesny, maar bondscoach Franciszek Smuda bleef vertrouwen in hem houden. In de interlands tegen Letland, Hongarije en Wit-Rusland kreeg Fabianski de laatste zes maanden telkens de voorkeur boven zijn team- en landgenoot Szczesny.

Dat gaat nu echter veranderen, want door zijn armblessure moet Fabianski het EK definitief laten schieten. Gezien zijn leeftijd en de flinke concurrentie rijst de vraag of de sluitpost ooit nog een toernooi gaat meemaken met Polen. Przemyslaw Tyton van PSV is er immers ook nog. Fabianski's plek in de EK-selectie wordt waarschijnlijk overgenomen door Grzegorz Sandomierski van Jagiellonia Bialystok.

Bezig met laden …