Gastland Turkije gaat onderuit, maar heeft plaatsing nog in eigen hand

Thijs Post25 jun 2013, 22:28
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2013, 22:28

Het gastland van het WK Onder-20 is dinsdagavond onderuit gegaan: het in Groep C spelende Turkije was in kuststad Rize niet opgewassen tegen de sterk spelende talenten van Colombia. Het werd 0-1, al hebben de Turken plaatsing voor de volgende ronde nog altijd in eigen hand. In Groep D werd het publiek in Gaziantep niet vermaakt door de talenten van Griekenland en Mali, die het eerste doelpuntloze gelijkspel van het toernooi lieten noteren.

/

Turkije - Colombia 0-1
Turkije had goede zaken kunnen doen, maar ondanks de aanmoedigingen van het enthousiaste publiek in het Yeni Sehir Stadion in Rize was de ploeg niet opgewassen tegen het prima spelende Colombia. Turkije begon nog goed aan de wedstrijd met een offensief en een kopbal van aanvoerder Ethem Pulgir (Kartalspor) die maar net over de lat zeilde. In het restant van de eerste helft was Colombia de betere ploeg, hoewel Turkije in de slotfase van de eerste helft het initiatief weer overnam. Zo had Hamburger SV-speler Hakan Çalhanoglu een mooie vrije trap in huis, maar bracht Colombia-keeper Christian Bonilla redding.

Even na rust kwam Colombia op voorsprong via een heerlijke treffer: de felbegeerde Juan Quintero creëerde ruimte voor zijn linkervoet en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied op fantastische wijze binnen. Turkije zocht de aanval, maar de grootste kans in het vervolg was nog voor Colombia. Opnieuw was het Quintero die voor het gevaar zorgde, maar dit keer werd zijn schot van de lijn gehaald door Ilkay Durmus. Colombia voert de groep nu aan met vier punten, Turkije en El Salvador hebben er drie en Australië sluit de rij met een punt. De Turken hebben plaatsing voor de volgende ronde nog in eigen hand: als men de laatste groepswedstrijd (tegen Australië) wint, staat men in de volgende ronde.

Griekenland - Mali 0-0
Griekenland en Mali verzorgden de eerste doelpuntloze remise van het WK Onder-20, maar beide landen blijven in de race voor een plek in de volgende ronde. De toeschouwers zagen dinsdagavond geen leuk duel: Griekenland en Mali leken vooral bang te zijn voor een tegentreffer en toonden daardoor nauwelijks aanvallende intenties. De beste kans uit de eerste helft was voor Malinees Adama Niane, maar zijn wippertje over Stefanos Kapino ging maar net naast. Na rust was de beste kans zonder twijfel voor de Griek Andreas Bouchalakis, maar voor een leeg doel werkte hij de bal onbegrijpelijk op de lat. Griekenland staat nu op vier punten in Groep D; Mali heeft er twee. Paraguay heeft ook vier punten uit twee duels en Mexico staat op nul uit twee.