voetbalzone

Gattuso kan woorden waarmaken na besluit van Schotse rechter

Erik van Dam29 mei 2012, 20:40
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2012, 20:40
Advertentie

Glasgow Rangers heeft de rechtszaak tegen de Schotse voetbalbond (SFA) gewonnen. De nationale topclub was een jaarlange transferembargo opgelegd om spelers van achttien jaar of ouder aan te trekken, maar de rechter oordeelde maandag dat die straf onrechtmatig is. De SFA heeft een transferverbod in een dergelijke zaak namelijk niet in de eigen reglementen staan.

/

Glasgow mag sowieso al geen spelers aantrekken, zolang het onder curatele staat. The Gers vreesden echter nog harder te worden gestraft door de SFA. De bond legde Glasgow, vanwege uitstel van betaling, in april een transferembargo op, maar die is dus niet geldig. De beroepscommissie moet nu bepalen welke straf de 54-voudig landskampioen krijgt. De bond had echter alleen een boete, uitsluiting van het bekertoernooi, uitsluiting van de sport of opheffing van het bondslidmaatschap als straffen ter beschikking.

Ondanks de uitspraak van de rechter mag Glasgow nog geen spelers kopen, omdat het nog onder curatele staat. Waarschijnlijk mag trainer Ally McCoist medio juli weer de markt op en de kans is dus aanwezig dat Gennaro Gattuso terugkeert in het Ibrox Stadium. De Italiaan vertrekt bij AC Milan, gaf al meermaals aan te willen terugkeren en door de gewonnen rechtszaak trekt hij dus wellicht deze zomer weer naar Groot-Brittannië. Gattuso, wiens vrouw van Schotse afkomst is, speelde in het seizoen 1997/98 al voor de Rangers.

Bezig met laden …