voetbalzone

Gattuso vreest na twee (!) competitieduels al voor ontslag bij trainerskerkhof

Bart Kruyt03 sep 2013, 18:36
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2013, 18:36
Advertentie

Hij zal ongetwijfeld vrienden hebben die tegen hem zeiden: 'doe het niet, het is een slecht idee'. Gennaro Gattuso had er echter geen boodschap aan en ging deze zomer vol goede moed aan de slag als hoofdtrainer van Palermo, het Italiaanse trainerskerkhof. Na twee (!) competitieduels moet de voormalig middenvelder van onder meer AC Milan al vrezen voor het verliezen van zijn baan.

/

Palermo degradeerde in het afgelopen seizoen naar de Serie B en wil zo snel mogelijk terugkeren op het hoogste niveau. Gattuso werd aangesteld als de man die dat mogelijk moet maken, maar Palermo is niet goed begonnen. In de Coppa Italia werd de ploeg al uitgeschakeld door Hellas Verona en in de competitie werd uit de wedstrijden tegen Modena en Empoli maar een punt gehaald.

Aankomende zondag speelt Palermo uit bij Padova en dit zou zomaar alweer de laatste wedstrijd onder Gattuso kunnen worden. "Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat de wedstrijd van zondag beslissend zal zijn voor zijn toekomst", zegt Maurizio Zamparini, de voorzitter van Palermo, die in de afgelopen jaren al meer dan vijftig trainers versleet. Gattuso, die hiervoor al even trainer van het Zwitserse Sion was, zal in ieder geval niet zelf opstappen: "Als de president denkt dat ik niet de juiste man ben voor deze klus, dan is dat zijn beslissing. Maar ik wil graag doorgaan en ik hoop dat ik die kans krijg. Ik heb de motivatie en de passie om er wat moois van te maken", zei de Italiaan.

Bezig met laden …