voetbalzone

'Gazzaev vindt nieuwe uitdaging in Donetsk'

29 dec 2008, 07:05
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2008, 07:05
Advertentie
Valeri Gazzaev wordt zo goed als zeker de nieuwe hoofdtrainer van Shakhtar Donetsk. Dat meldt de doorgaans betrouwbare Russische krant Sport-Express in haar maandageditie. De voormalig coach van CSKA Moskou zal met ingang van volgend jaar zomer het takenpakket van Mircea Lucescu overnemen.



Naar verluidt wil Gazzaev, die liefst zes jaar in dienst van CSKA was, een half jaar uitrusten en daarna in Oekraïne aan de slag gaan. De 54-jarige trainer, die deze maand op de tribune zat bij het Champions League-duel tussen Barcelona en Shakhtar (2-3) zal deze winter samen met eigenaar Rinat Akhmetov de laatste details afronden.

Shakhtar is in de Premier Liha doorgaans bovenin te vinden, maar stelt dit lopende seizoen teleur. De ploeg van Lucescu staat vijfde op de ranglijst met twaalf punten achterstand op koploper Dinamo Kiev. Daarnaast wist de voorheen succesvolle Roemeen de ploeg niet naar de laatste zestien van de Champions League te loodsen.

Gazzaev gaf afgelopen zomer het bestuur van CSKA te kennen dat hij in december zou opstappen. Onder leiding van de voormalig aanvaller wonnen de Moskovieten driemaal de landstitel, vier keer de nationale beker en één keer de UEFA Cup. Naar verluidt zal Lucescu volgend jaar zomer zijn trainersloopbaan beëindigen.
Bezig met laden …