voetbalzone

Gebaren van dansende Alves vallen niet goed: ‘Ik bedoelde er niets mee’

Daniel Cabot Kerkdijk12 mrt 2014, 23:10
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2014, 23:10
Advertentie

Dankzij een laat doelpunt van Daniel Alves zegevierde Barcelona woensdagavond in de Champions League met 2-1 over Manchester City. Het eerste duel in Engeland was al in een 0-2 zege voor het team van Gerardo Martino geëindigd. Na zijn doelpunt koos Alves voor een dansje en probeerde hij de toeschouwers met gebaren iets duidelijk te maken. De Braziliaans international deed net of hij de fans van Barcelona niet hoorde, door gedurende diverse seconden zijn hand bij zijn oor te houden.

Alves hekelde eerder dit seizoen diverse malen het gebrek aan steun van de eigen supporters, zo ook afgelopen weekeinde na de 1-0 nederlaag in en tegen Valladolid. “Ik bedoelde er niets mee”, verzekerde Alves woensdagavond tegenover diverse Spaanse media “Ik wilde niemand iets verwijten. Ik ben heel eerlijk als de fans ons niet steunen, maar dat was vandaag (woensdag, red.) niet het geval. We roeien allemaal met dezelfde riemen, in dezelfde richting.”

Zelfs het dansje had een betekenis, zo verzekerde de doelpuntenmaker. “Het is een dansje van Pitbull, van het nummer ‘Echa Pa'lla’. Ik was blij met mijn doelpunt en koos voor dat dansje. We moeten de negatieve berichten opzij duwen (echar para allá), de negativiteit van buitenaf. En doorgaan met ons werk, hier leven we van. En dat doen we met veel liefde. Dit team reageert altijd. Er wordt veel te veel gepraat. Ik weet niet wat er zal gebeuren als we een seizoen geen enkele prijs winnen…”

“We hebben goede en slechte dagen, maar het heeft niets met motivatie te maken. Als we niet winnen, zijn we niet te genieten. Ik weet dat er veel druk is, dat hoort erbij. Maar het moet wel realistisch zijn”, benadrukte Alves, die op social media het mikpunt van kritiek was. De uitlatingen van de flamboyante Braziliaan, met name eerder dit seizoen, vielen niet goed bij de Barcelona-aanhangers. Ook bij de gebaren van woensdagavond werden de nodige vraagtekens gezet.

Bezig met laden …