voetbalzone

Geblesseerde Arsenal-aankoop verbijt zich: ‘Maar ik werk elke dag hard’

Erik van Dam15 nov 2014, 20:55
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2014, 20:55
Advertentie

Arsenal telde in de zomer naar schatting vijftien miljoen euro neer voor Mathieu Debuchy, maar men heeft in Londen nog niet echt van hem kunnen genieten. Al in zijn vierde competitiewedstrijd voor the Gunners raakte de van Newcastle United overgekomen rechtsback geblesseerd aan zijn enkel. Hij staat nu al twee maanden aan de kant, maar met een aantal weken hoopt de Fransman zijn comeback weer te maken.

voetbalzone

In de eerste dagen na de blessure zei Arsène Wenger dat hij zijn landgenoot ‘zes weken tot drie maanden’ aan de kant verwachtte en al snel bleek dat men uit moest gaan van het donkerste scenario. Debuchy ligt op schema voor een rentree rond de jaarwisseling. Op de clubwebsite zegt de vleugelverdediger dat het goed met hem gaat. “Ik werk elke dag hard met de fysio en wil in december terugkeren. Daar zie ik naar uit.”

Debuchy geeft aan dat de transfer naar Londen hem met trots vervulde. Dat hij zo snel flink geblesseerd raakte, was dan ook erg frustrerend. “Maar ik focus me erop dat ik sterker terugkom. Daar ben ik erg optimistisch over. Bij Arsenal trainen vereist een zeer hoge standaard. Ik ben al bijna dertig jaar, maar ik word nog steeds beter door met zulke spelers om me heen te trainen”, aldus Debuchy.

Toekijken vanaf de tribune was frustrerend voor hem, erkent de Frans international. “Maar de laatste twee wedstrijden zag het er goed uit en hopelijk verslaan we Manchester United.” De laatste twee maanden stond Calum Chambers op de plek van Debuchy: ook hij arriveerde in de zomer, nadat Arsenal naar schatting tegen de twintig miljoen euro voor hem betaalde aan Southampton.

Bezig met laden …