voetbalzone

Geblesseerde Ronaldinho dreigt WK te missen: 'Wordt spannend'

Bart Kruyt28 sep 2013, 07:50
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2013, 07:50
Advertentie

Atlético Mineiro won in het afgelopen seizoen de Copa Libertadores en mag daarom in december deelnemen aan het WK voor clubteams. De vraag is of Ronaldinho tijdens dit toernooi kan meedoen: de voormalig wereldvoetballer van het jaar heeft een serieuze liesblessure opgelopen. In het restant van het seizoen in de Braziliaanse Série A lijkt hij in ieder geval niet meer in actie te komen.

/

Het seizoen in Brazilië loopt nog tot 8 december door en 10 dagen later, op 18 december, begint het WK voor clubteams. Ronaldinho moet een race tegen de klok voeren om dit toernooi te halen. "Na een MRI-scan is gebleken dat hij een spier in zijn linkerbovenbeen heeft afgescheurd", laat Atlético's teamdokter Rodrigo Lasmar weten. "De revalidatieperiode is niet kort: ik denk aan tweeënhalve maand, drie maanden, misschien wel drieënhalve maand."

"De grote vraag is of Ronaldinho zal kunnen meedoen aan het WK", vervolgt Lasmar. "Ik denk dat het mogelijk is, maar het wordt spannend." De 33-jarige Ronaldinho deed vorige week nog negentig minuten mee tegen Vasco da Gama, maar raakte geblesseerd tijdens een training. Atlético staat momenteel derde in de Série A en moet de strijd om de titel dus hervatten zonder Ronaldinho.

Bezig met laden …