voetbalzone

Geblesseerde stagiair Plat nog niet zeker van toekomst bij Telstar

Erik van Dam02 aug 2010, 21:00
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2010, 21:00
Advertentie

Johan Plat kan nog niet rekenen op een contract bij Jupiler League-club Telstar. De 23-jarige spits is sinds vorige week op proef in Velsen-Zuid, maar een blessure tijdens zijn tweede proefdag deed de stage in het water vallen. Trainer Jan Poortvliet hoopt dat Plat snel herstelt, want hij wil de aanvaller graag opnieuw aan het werk zien, meldt RTVNH.

Naast de blessure heeft Plat een conditionele achterstand. Toch ziet Poortvliet hem graag naar de nummer achttien van vorig seizoen komen. “Johan is een goede voetballer, ligt prima in de groep en heeft doorgroeimogelijkheden”, zegt de coach van de Witte Leeuwen maandag tegen het Noord-Hollandse medium. Plat kan transfervrij aan de slag bij Telstar.

Hij doorliep de jeugdopleiding van AZ, maar brak daar nooit door richting het eerste elftal. Vervolgens begon hij, drie jaar geleden, aan een tour langs verschillende clubs uit de eerste divisie. Hij bleef echter nooit langer dan één seizoen bij FC Volendam, FC Zwolle, FC Dordrecht en FC Oss. Een stage bij AGOVV Apeldoorn liep uiteindelijk op niets uit.

Bezig met laden …