voetbalzone

Geblesseerde Vlap drinkt bier in uitvak: ‘Dat heeft hij wel te horen gekregen’

Jan Hoeksema24 okt 2023, 21:04
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:20
Advertentie

Michel Vlap verscheen afgelopen zondag tijdens de wedstrijd Heracles - FC Twente (2-2) op beeld met een biertje in zijn hand. Zijn trainer, Joseph Oosting, had daar weinig moeite mee. Technisch directeur Arnold Bruggink was minder goed te spreken over de actie van Vlap.

De middenvelder moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan door een enkelblessure en besloot gedurende het duel plaats te nemen in het uitvak. De cameraman van dienst bij ESPN zondag had dat ook gezien en filmde Vlap terwijl hij een biertje nuttigde.

"Dat heeft hij wel te horen gekregen, ja", vertelt Bruggink bij het programma Voetbaltijd van 1Twente. Vlap zag al zelf ook al vrij gauw in dat het geen handige actie was, want in de rust van de wedstrijd stuurde hij de directeur al een berichtje.

"Hij stuurde van 'Arnold, sorry'", vervolgt Bruggink. "Ik zie vooral heel veel pluspunten aan deze actie, positieve dingen. Alleen moet hij zorgen dat hij ook 'nee' kan zeggen. Dus als een supporter jou een biertje aanbiedt, zou je ook kunnen zeggen: 'Nee, dat hoef ik niet.'"

Desondanks is de voormalig speler van onder meer PSV en Twente lovend over Vlap. "Het is vooral fantastisch dat Michel dat doet. Als je ziet wat hij uitstraalt op het trainingscomplex, of als mensen op de foto willen. Dat is zo'n enorme kwaliteit."

Vlap zelf heeft uiteindelijk wel kunnen genieten van zijn avontuur tussen de Twente-fans. "Hij zei dat hij het een fantastische belevenis vond in het supportersvak. Hij vond het echt niet normaal mooi en had er echt van genoten", besluit Bruggink.

De aanvallend ingestelde middenvelder is dit seizoen een vaste waarde in het elftal van Oosting. Hij miste tot zijn blessure geen enkel duel in de Eredivisie. In deze acht wedstrijden kwam Vlap tot twee doelpunten en een enkele assist.

Bezig met laden …