voetbalzone

‘Gebrekkige instelling noodzaakt Van Gaal om aanvaller te verkopen’

Daniel Cabot Kerkdijk13 mrt 2016, 08:24
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2016, 08:24
Advertentie

De dagen van Adnan Januzaj bij Manchester United zijn geteld als Louis van Gaal ook aan zijn derde seizoen mag beginnen, zo verzekeren diverse Britse media zondag. De manager van de Premier League-club weet zich, naar verluidt, geen raad meer met de 21-jarige Belg, die eerder dit seizoen aan Borussia Dortmund was uitgeleend.

/

Januzaj werd vorig jaar zomer voor een seizoen naar Duitsland gestuurd, maar na één schamel optreden in de Bundesliga koos Manchester United er in januari voor om de aanvaller terug naar Engeland te halen. Volgens Dortmund-coach Thomas Tuchel wilde Januzaj helemaal niet in Duitsland zijn en zat hij met zijn gedachten altijd in Manchester.

Van Gaal is echter ook niet te spreken over Januzaj, die onder meer zou worden verweten dat hij geen professionele instelling heeft. In de optiek van de Nederlander maakte de aanvaller het te bont in een duel van United Onder-21 met Middlesbrough, eind vorige maand. Dat gold overigens ook voor ex-PSV’er Andreas Pereira. Daarna kwamen beiden niet meer in actie voor het hoogste keurkorps. Ondanks tal van blessures koos Van Gaal er de voorbije weken voor om zijn selecties met jongelingen als James Weir, Joe Riley en Joe Rothwell op te vullen.

Januzaj, goed voor dik 70.000 euro per week, maakt overigens wel deel uit van de wedstrijdselectie van Manchester United voor het FA Cup-duel met West Ham United. Mocht Van Gaal echter aanblijven, dan zal hij er hoogstwaarschijnlijk voor kiezen om de Belg in de zomer te verkopen.

Bezig met laden …