voetbalzone

'Gebruik van clenbuterol is naast verboden ook gewoon gevaarlijk'

Matthijs van Laar10 jun 2011, 13:24
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2011, 13:24
Advertentie

Het verboden middel clenbuterol is naast prestatiebevorderend ook gevaarlijk. Donderdag werd bekend dat PSV-verdediger Francisco ‘Maza’ Rodriguez samen met drie andere Mexicaanse ploeggenoten betrapt is op het gebruik van het middel. “Het is gewoon gevaarlijk en verboden”, verklaart Olivier de Hon van de Dopingautoriteit.

/

“In Mexico zijn veel gevallen bekend van clenbuterolvergiftiging”, vertelt De Hon tegen het ANP. Naast Maza werden ook Antonio Naelson, Edgar Dueñas, Christian Bermúdez en Guillermo Ochoa getest op het gebruik van clenbuterol. Volgens El Universal wordt vermoed dat dit verboden middel in het lijf van de sporters is gekomen door besmette vlees of kip. Een veelgehoorde verklaring.

Mocht de PSV-verdediger daadwerkelijk schuldig worden bevonden aan het gebruik van clenbuterol, dan hangt hem een maximale schorsing van twee jaar boven het hoofd. De Mexicaanse bond is een onderzoek gestart naar hoe het verboden middel in het lichaam van Maza en vier van diens ploeggenoten is gekomen.

Bezig met laden …