voetbalzone

Gedegradeerd Parma haalt Cagni als coach

30 mei 2008, 11:08
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2008, 11:08
Advertentie
Parma heeft in Luigi Cagni een nieuwe hoofdcoach aan zich weten te binden. De ervaren oefenmeester is de opvolger van de Argentijn Héctor Cúper, die onlangs zijn ontslag kreeg wegens de abominabele prestaties in de Serie A van de voormalig Europa Cup II-houder.

Cúper had voor de omslag moeten zorgen na de slechte prestaties van Parma onder Domenico De Carlo, maar ook de voormalig succescoach van Real Mallorca kreeg het niet voor mekaar de Gialloblù te behouden voor de Serie A. Parma daalde twee weken geleden voor het eerst sinds achttien jaar weer af naar de Serie B, door op de negentiende plek te eindigen in de hoogste afdeling.

Met Cagni hoopt Parma de weg omhoog direct in te kunnen zetten. Ondanks dat de 57-jarige oud-trainer van onder meer Sampdoria en Genoa het afgelopen seizoen eveneens degradeerde met Empoli, vertrouwt het bestuur op zijn expertise.

In zijn tijd bij Empoli beleefde Cagni zijn hoogtijdagen als trainer. In zijn eerste seizoen eindigde hij als zevende, hetgeen de club een plek in de UEFA Cup opleverde. Het seizoen daarop werd hij op straat gezet wegens de tegenvallende prestaties, om iets meer dan een jaar later alweer terug te keren. Zonder succes.
Bezig met laden …