voetbalzone

Gedegradeerde grootmacht is terug en viert eerste titel sinds vertrek Simeone

Bart Kruyt19 mei 2014, 06:30
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2014, 06:30
Advertentie

River Plate verraste in 2011 vriend en vijand, door te degraderen uit de hoogste Argentijnse voetbalcompetitie. De grootmacht is nu echter weer terug aan de top en vierde zondag het kampioenschap in de Primera A. River Plate won in eigen huis met 5-0 van Quilmes, terwijl achtervolger Estudiantes met 2-1 verloor van Tigre.

voetbalzone

In Argentinië wordt het seizoen opgedeeld in twee helften en de titel uit de eerste helft ging naar San Lorenzo. Zondag mocht River Plate feest vieren, dankzij twee goals van aanvoerder Fernando Cavenaghi, een van Gabriel Mercado, een van Cristian Ledesma en een van Teofilo Gutierrez. Voor River Plate betekende het de 35ste titel uit de geschiedenis van de club.

De laatste keer dat los Millonarios kampioen van Argentinië werden was in 2008, toen Diego Simeone nog hoofdtrainer was. De voormalig middenvelder is inmiddels de eindverantwoordelijke bij Atlético Madrid en vierde afgelopen weekend ook met die ploeg een titel. Aankomende zaterdag staat Simeone met Atlético in de finale van de Champions League.

Bezig met laden …