voetbalzone

Gedoe met Kazim kent wellicht ook winnaar: ‘De situatie is nog open’

Erik van Dam16 jan 2016, 08:41
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2016, 08:41
Advertentie

Giovanni van Bronckhorst zette Colin Kazim-Richards vrijdag uit de wedstrijdselectie van Feyenoord voor de kraker tegen PSV. De aanvaller trainde al agressief op Varkenoord en ging zijn boekje te buiten toen hij journalist Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad intimiderend toesprak. Het gedoe rond de Turkse Engelsman levert misschien ook een winnaar op: Anass Achahbar.

voetbalzone

De aanvaller leek een tijd geleden op een dood spoor te zitten bij Feyenoord, maar toen hij vorig seizoen tweemaal scoorde tegen PSV klaarde de lucht helemaal op. De club ging met Achahbar in gesprek en nadat hem was toegezegd dat hij een grotere rol zou krijgen tekende hij bij in Rotterdam-Zuid. Later vertrok Fred Rutten echter en Giovanni van Bronckhorst deed dit seizoen nog helemaal geen beroep op Achahbar.

De trainer weet dat hij een goede derde optie achter de hand heeft na Dirk Kuyt en Michiel Kramer, als Kazim-Richards deze maand bijvoorbeeld weggaat bij Feyenoord. “De situatie met Anass is nog open. Hij is tot op heden niet veel aan spelen toegekomen, maar dat kwam vooral omdat er nauwelijks blessures of schorsingen zijn geweest. Anass maakt nog steeds een kans. Het is logisch dat we geen spelers laten gaan nu, als later deze maand blijkt dat we die nog hard nodig hebben…”, aldus de trainer in De Telegraaf.

Bezig met laden …