voetbalzone

Gedrag Barcelona zorgt voor boosheid bij Bayern München: ‘Ik begrijp het niet’

Sam Vreeswijk17 jun 2023, 15:42
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2023, 15:42
Advertentie

Herbert Hainer ergert zich eraan dat Barcelona openlijk aan het flirten is met Joshua Kimmich. Dat vertelt de president van Bayern München in gesprek met Sky Sport Germany. De 28-jarige middenvelder van der Rekordmeister wordt al enige tijd gelinkt aan een overstap naar Barcelona, waar hij de vertrokken Sergio Busquets zou kunnen opvolgen.

“Ik heb veel respect voor Barcelona”, begint Hainer, sinds 2019 president bij de club uit Zuid-Duitsland. “Maar ik begrijp niet waarom ze zo openlijk en offensief flirten met onze speler. Joshua Kimmich is ontzettend belangrijk voor ons. Hij is een leider en onze derde aanvoerder. Hij heeft al veel prijzen met ons gewonnen, en daar zullen er in de toekomst nog veel bijkomen. Hij is zeker onderdeel van onze toekomstplannen.”

Tweets by SkySportDE

Kimmich zou het naar verluidt niet meer naar zijn zin hebben bij Bayern. Het plotselinge vertrek van Julian Nagelsmann zou daaraan ten grondslag liggen, daar Kimmich zich daar niet in kon vinden. De aanvoerder van de Duitse nationale ploeg overweegt serieus om een nieuw avontuur aan te gaan buiten de Bundesliga. Kimmich zou gecharmeerd zijn van het project dat Xavi neerzet bij Barcelona, zeker nu het zijn vruchten begint af te werpen met de eerste landstitel sinds 2019.

Clublegende Busquets maakte in mei bekend te vertrekken bij Barcelona. Lange tijd werd Martín Zubimendi van Real Sociedad gezien als de belangrijkste kandidaat om hem op te volgen, maar zijn prijskaartje van zestig miljoen euro leidde tot frictie binnen het bestuur. Van Kimmich wordt verwacht dat hij voor minder naar Catalonië te halen is. Daarnaast is een groot voordeel dat de Duitser ook als rechtsback uit de voeten kan, een positie die tevens versterkt moet worden deze zomer.

Bezig met laden …