Gedreven Sneijder scoort opnieuw en leidt Galatasaray naar eindstrijd

Daniel Cabot Kerkdijk16 apr 2014, 20:53
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2014, 20:53

Galatasaray heeft zich woensdagavond voor de finale van de Türkiye Kupasi geplaatst. Het team van Roberto Mancini haalde uit bij Bursaspor: 2-5. Het heenduel was drie weken geleden in een 2-2 gelijkspel geëindigd. In de finale staat Galatasaray tegenover Eskisehirspor of Antalyaspor, die donderdag in actie komen. Antalyaspor won het heenduel met 1-0.

Het zag er in het begin niet goed uit voor Galatasaray. Na een half uur spelen leidde Bursaspor met 2-0, dankzij twee doelpunten van Fernandao. Op slag van rust zorgde Wesley Sneijder echter voor de belangrijke 2-1, door een zelf opgezette aanval doeltreffend af te ronden. Het was voor de Nederlander, die in totaal bij vier goals betrokken was, zijn derde doelpunt in de laatste vijf wedstrijden. Al enkele minuten na rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Na een handsbal schoot Selcuk Inan vanaf elf meter de 2-2 binnen.

Burak Yilmaz maakte een einde aan de illusies van Bursaspor. De aanvaller scoorde tweemaal binnen een kwartier; in de 53e en 68e minuut. Uit een elfmetertrap nam Felipe Melo de 2-5 voor zijn rekening, al stond de lat naderhand nog een doelpunt van Sabri in de weg. Burak mocht voortijdig inrukken. De doelpuntenmaker incasseerde enkele minuten voor tijd zijn tweede gele kaart.