voetbalzone

Geduld fans Salzburg voor vervanger Janko wordt op de proef gesteld

Daniel Cabot Kerkdijk07 jul 2010, 10:40
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2010, 10:40
Advertentie

De fans van Red Bull Salzburg zullen voorlopig nog even geduld moeten hebben met de vervanger van Marc Janko. De spits van de Oostenrijks landskampioen verruilde deze zomer zijn club voor FC Twente, maar een plaatsvervanger laat tot op heden nog even op zich wachten. Ook de ontwikkelingen op het WK spelen volgens trainer Huub Stevens een rol daarin.

/

In de Oostenrijkse media liet de Nederlander weten: “We moeten nog het einde van het WK afwachten. Sommige spelers zijn nog helemaal niet op de markt of weten zelf nog niet dat ze op de markt zijn”, aldus de voormalig trainer van onder meer Schalke 04, Hamburger SV en PSV. De verwachtingen van de vervanger van Janko zullen trouwens bepaald niet laag zijn, aangezien de Weense spits achttien keer doel trof en het jaar daarvoor liefst 39 het net wist te vinden.

Overigens is Salzburg niet alleen op zoek naar een aanvaller, maar ook naar een middenvelder. Bij Stevens en consorten is AZ-speler David Mendes da Silva onlangs in beeld geraakt en inmiddels hebben de Oostenrijkers toestemming gekregen om met de voormalig Oranje-international om de tafel te gaan; hij kan daar voor drie jaar tekenen en zal onder meer oude bekenden Simon Cziommer en Robin Nelisse treffen. Vrijdag oefenen Salzburg en AZ met elkaar.

Bezig met laden …