voetbalzone

Geduld Pellegrini raakt op: 'Maar op dit moment vertrouw ik hem'

Matthijs van Laar05 jan 2014, 09:50
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2014, 09:50
Advertentie

Het geduld van Manuel Pellegrini met Stevan Jovetic begint op te raken. De spits werd afgelopen zomer voor 25 miljoen euro overgenomen van Fiorentina, maar stelt tot op heden flink teleur. In totaal kwam Jovetic slechts tot vijf optredens voor zijn nieuwe werkgever, waarvan de laatste keer in oktober. De Montenegrijn wordt vooral geplaagd door blessureleed.

/

Pellegrini zet na een half jaar wachten echter zijn vraagtekens bij de fysieke gesteldheid van de aanvaller, die in Italië de naam had een lage pijngrens te hebben. "Bij hem is het erg lastig", verklaarde de Chileense coach van Manchester City zaterdag. "Maar ik geloof mijn spelers en als hij zegt dat hij last heeft van zijn spieren, dan ben ik ervan overtuigd dat hij daar ook echt last van heeft."

Jovetic heeft nog een maand of vijf om aan te tonen dat hij wel degelijk van waarde kan zijn voor the Sky Blues. "We gaan ervan uit dat het tegenspoed was en dat we hem in de tweede seizoenshelft vaker kunnen gebruiken. Je kunt niet van een speler verwachten dat hij iedere wedstrijd honderd procent is, maar de ernst van blessures loopt uiteen. Misschien stel ik mijn mening aan het eind van het seizoen wel bij, maar op dit moment vertrouw ik hem."

Bezig met laden …