voetbalzone

‘Geduld wordt beloond’: PSV neemt Couhaib Driouech officieel over van Excelsior

Jonathan van Haaster07 jul 2024, 18:02
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:36
Advertentie

Couhaib Driouech mag zich officieel PSV'er noemen. De Eindhovenaren bevestigen zondag dat de Haarlemmer de club komt versterken. Driouech komt over van Excelsior en tekent een contract tot medio 2029.

Het was een kwestie van tijd voordat PSV Driouech zou aankondigen. Eerder op zondag deelde Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad een gelekte foto van de presentatie van Driouech.

De PSV-wachter meldde daarbij dat de prestentatie maandag plaats zou vinden, maar PSV is erin geslaagd de technicus op zondag al te presenteren. 'Geduld wordt beloond. Welkom, Couhaib!", schrijft de club als bijschrijft.

Driouech komt over van Excelsior, de club die hij afgelopen winter al leek te verlaten voor het Philips Stadion. Destijds ketste de deal op het allerlaatste moment af, omdat Excelsior de kans op handhaving zou groot mogelijk wilde houden

Nu komt Driouech alsnog. Hij levert Excelsior naar verluidt een basisbedrag van 3,5 miljoen euro op. Met bonussen kan het bedrag oplopen naar vier miljoen euro.

Driouech kan op beide vleugels uit de voeten en biedt trainer Peter Bosz zodoende wat extra diepte. De Eindhovenaren weten nu al dat Hirving Lozano de club komende winter zal verlaten.

De Mexicaan werd onlangs gepresenteerd bij San Diego FC en maakt komende winterstop de overstap naar de Major League Soccer.

Het ED en Voetbal International meldden eerder deze week dat PSV ook tot een akkoord met FC Utrecht is gekomen over de transfer van Flamingo. De middenvelder levert de Domstedelingen 'een kleine negen miljoen euro' op. Zijn officiële presentatie moet nog komen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …