voetbalzone

Geëmotioneerde Bellingham weet tranen niet te bedwingen na droomjaar bij Real

Mart Oude Nijeweeme02 jun 2024, 07:40
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:45
Advertentie

Jude Bellingham heeft zijn debuutjaar als speler van Real Madrid afgesloten met de winst van de Champions League. De middenvelder was met 2-0 te sterk voor zijn voormalige liefde Borussia Dortmund en behaalde daarmee zijn derde titel als speler van de Koninklijke. Bij het zien van zijn familie brak hij.

Bellingham wist dit seizoen al de Spaanse landstitel en de Supercup te winnen met Real Madrid en beleeft dus een uitstekend eerste jaar in de Spaanse hoofdstad. Zaterdagavond volgde de ultieme bekroning.

Bellingham en Real waren na een finale met twee gezichten met 2-0 te sterk voor Dortmund, dat vooral voor rust verzuimde om de kansen te verzilveren. Na afloop verscheen Bellingham geëmotioneerd voor de camera.

"Ik heb altijd gedroomd van het spelen van dit soort wedstrijden. Gedurende je leven hoor je zo vaak mensen zeggen dat je iets niet kunt. Op lastige momenten vraag je je weleens af of het het waard is. Op avonden als deze besef je dat", aldus de Engelsman.

"Ik had mijn emoties onder controle, tot ik mijn vader en moeder net in de ogen keek. Ze hadden elke avond om zeven uur op de bank kunnen gaan zitten, maar waren tot middernacht op pad om mij naar het voetbal te brengen", gaat hij verder.

"En mijn broertje, voor hem probeer ik een rolmodel te zijn. Ik kan het niet onder woorden brengen. Dit is de mooiste avond van mijn leven. Ik had me geen mooier seizoen kunnen wensen."

De ploeg van trainer Carlo Ancelotti had het bijzonder lastig tegen Dortmund, dat meerdere grote kansen liet liggen en moest toezien hoe Dani Carvajal na rust de score opende. Een dramatische breedtepass van Ian Maatsen leidde de beslissende treffer van Vinícius Júnior in: 0-2.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …