voetbalzone

‘Geen aanval op Stam of een andere coach, maar het is een vreemde situatie’

Thijs Post06 mrt 2015, 16:36
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2015, 16:36
Advertentie

Leo Beenhakker, voorzitter van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal, is niet blij met de huidige gang van zaken in de Eredivisie en Jupiler League. Zo zit Jaap Stam bij Jong Ajax zonder diploma op de bank, omdat de coach door motivatieproblemen stopte met de trainerscursus. Ook Gérard de Nooijer, tijdelijk coach van FC Dordrecht, heeft niet de juiste papieren. Dat is voor Beenhakker een doorn in het oog.

voetbalzone

In gesprek met de NOS heeft Beenhakker het over ‘een vreemde situatie’. Volgens Beenhakker is het logisch dat spelers met een grote carrière bepaalde voordelen krijgen, maar op deze manier werkt het volgens de gelauwerde oud-coach niet. “De reglementen zijn duidelijk, alleen worden ze niet toegepast”, aldus Beenhakker. “De KNVB verloochent zijn eigen reglement, licentievoorwaarden en ook de trainersopleiding.”

Volgens Beenhakker is het ‘geen aanval op Jaap Stam of een andere coach’. “We hebben allemaal ons rijbewijs, maar dat wil nog niet zeggen dat je op de vrachtwagen mag rijden. Daarvoor heb je een groot rijbewijs nodig.”

Bezig met laden …