voetbalzone

Geen Afrika Cup voor Marokko: ‘Het is spijtig dat het zo moet lopen’

Gijs Freriks11 nov 2014, 20:54
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2014, 20:54
Advertentie

Marokko heeft afgezien van de organisatie van de Afrika Cup van volgend jaar en mag daarom van de Afrikaanse voetbalfederatie CAF niet meedoen aan het toernooi. “Het is spijtig dat het zo moet lopen”, reageert veertienvoudig international Nordin Amrabat in gesprek met Voetbal International.

voetbalzone

“Maar ik denk wel dat het een verstandige, moedige en goede beslissing is om de Afrika Cup niet in Marokko te houden”, aldus Amrabat. Het land zou in januari gastheer zijn van het Afrikaanse equivalent van het Europees kampioenschap, maar vreest voor een ebola-uitbraak en heeft zijn handen daarom van de organisatie af getrokken. De CAF heeft nog geen nieuwe organisator aangewezen.

Bondscoach Badou Zaki zei op een persconferentie al begrip te hebben voor het besluit van de Marokkaanse overheid: “Ik heb alle vertrouwen in de regering en sta dan ook achter deze beslissing. De gezondheid van de burgers is het meest belangrijk”, sprak Zaki. Marokko oefent donderdag en zondag tegen respectievelijk Benin en Zimbabwe.

Bezig met laden …