voetbalzone

Geen akkoord Portsmouth en RC Lens over inzetbaarheid Dindane

Daniel Cabot Kerkdijk15 apr 2010, 22:08
Laatst bijgewerkt: 15 apr 2010, 22:08
Advertentie
/

Aruna Dindane lijkt vooralsnog zijn laatste wedstrijd voor Portsmouth te hebben gespeeld. Portsmouth huurt de Afrikaanse aanvaller dit seizoen van RC Lens, dat afgelopen zomer afdong een bedrag van vier miljoen euro te ontvangen wanneer Dindane een bepaald aantal wedstrijden voor de Engelse degradant zou spelen. Pompey is bankroet, maar moet bij het volgende optreden van de spits gaan betalen.

Dat zien Portsmouth en financieel toezichthouder Andrew Andronikou niet zitten. De club heeft simpelweg geen geld om de afgesproken premie over te maken aan de Franse club. Omdat Portsmouth ten koste van Tottenham Hotspur afgelopen weekend de finale van de FA Cup bereikte, besloot Lens de failliete club gratie te verlenen. Dindane mag nog één keer kosteloos zijn opwachting maken bij de club in Zuid-Engeland, maar alleen in de finale van het prestigieuze bekertoernooi. Lens hoopt dat de aanvaller zich op dat internationale podium in de kijker speelt bij geïnteresseerde clubs.

Portsmouth ziet het voorstel van de Fransen niet zitten. “Wij denken dat Dindane méér wedstrijden moet spelen om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de finale op 15 mei”, aldus Andronikou, “en dus zijn wij vooralsnog niet akkoord gegaan met dit aanbod van Lens. We hebben hen vandaag ons standpunt laten weten en een allerlaatste voorstel gedaan. We zien dit weekend hoe het afloopt. Op dit moment heb ik ontzettend veel te doen, ik kan het mij niet permitteren om veel tijd in deze kwestie te steken.”

Dindane zelf zou dolgraag zijn opwachting maken in de finale tegen Chelsea. “Ik ben in Frankrijk opgegroeid met de FA Cup”, zo vertelt de Ivoriaan tegen de Daily Star, “en de kans om nu op Wembley de finale te kunnen en mogen spelen is een droom die uitkomt. Ik kan alleen maar hopen dat deze droom niet van me wordt afgepakt.”

Bezig met laden …