voetbalzone

‘Geen debuut in Ajax 1 is niet einde van de wereld, maar het is mijn droom’

Peter Nusselder01 nov 2014, 12:45
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2014, 12:45
Advertentie

Ajax haalde Vaclav Cerny vorig jaar weg bij zijn Tsjechische club FK Pribram en stalde de vleugelaanvaller vervolgens in de jeugdopleiding. De zeventienjarige Cerny speelt in Amsterdam in de A1, maar de Tsjechisch jeugdinternational hoopt dat hij snel een kans krijgt in de hoofdmacht.

“Ik wil graag mijn debuut in Ajax 1 maken, dat staat op nummer één”, maakt de buitenspeler duidelijk op de officiële website van zijn werkgever. “Als het niet lukt is dat natuurlijk niet het einde van de wereld, maar het is echt mijn droom. Ik wil over een jaar wel daar staan”, kijkt Cerny vooruit. In Amsterdam kan de jeugdige Tsjech nog ongestoord over straat, maar in zijn vaderland is dat anders.

“Als ik weer even in Pribram ben en bijvoorbeeld met mijn familie in een restaurant zit, worden sommige jongens en meisjes helemaal gek daar”, geeft het Talent van het Jaar van Tsjechië aan. “Ik krijg ook heel veel berichtjes op mijn Facebook-fanpage. Ik vind dat leuk, maar als ik in Tsjechië ben, moet ik soms ook gewoon even kijken waar ik heen ga als ik wat rust wil.”

Bezig met laden …